Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Ett stort lidande har kommit över oss" by Dick Harrison # eBook PDF Kindle ePub Free

Ett stort lidande har kommit över oss

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Ett stort lidande har kommit över oss
  • Author : Dick Harrison
  • Release Date : January 30, 2014
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 14049 KB

Description

För oss svenskar Ă€r trettioĂ„riga kriget förknippat med Gustav II Adolfs död vid LĂŒtzen 1632 och de »fornstora dar« dĂ„ landet blev en stormakt.
I Tyskland framstÀlls kriget pÄ ett helt annat sÀtt. Spanjorerna har sin version, fransmÀnnen sin liksom danskar, hollÀndare, österrikare, schweizare, tjecker, italienare, portugiser, kroater och ungrare. Alla har sett konflikten ur sin egen synvinkel. Dick Harrisons "Ett stort lidande har kommit över oss" Àr den första boken pÄ svenska som tar ett helhetsgrepp pÄ detta vÀldiga krig och inte bara följer ett enda spÄr.
I Dick Harrisons initierade och vÀlskrivna bok fÄr lÀsaren följa ryttare och fotfolk, nunnor och abbotar, skomakare och bönder likavÀl som kungar och kardinaler. HÀr finns den fattiga kvinnan som föder barn mitt i kriget och knekten som byter sida vartefter krigslyckan vÀnder. Det framgÄr dessutom att trettioÄriga kriget var en global konflikt som utkÀmpades pÄ flera kontinenter i praktiken ett första vÀrldskrig.
"Ett stort lidande har kommit över oss Historien om trettioÄriga kriget" har alla förutsÀttningar att bli ett standardverk pÄ svenska universitet och lÀrosÀten. Men framförallt Àr det en fascinerande bok som alla historieintresserade personer kan ryckas med av.


Free PDF Books "Ett stort lidande har kommit över oss" Online ePub Kindle